Logo Save your Date
Brigitte van der Wielen

brigitte@saveyourdate.nl

06-22893484

Instagram
Pinterest
Zwanger trouwen Save your Date

Zwanger trouwen

Zwanger trouwen

Zwanger trouwen, wat moet je allemaal regelen?

Ben je zwanger en ga je trouwen? Dubbel gefeliciteerd! Meestal nemen bruidsparen veel tijd om hun bruiloft te regelen maar als je zwanger gaat trouwen is er wat extra vaart nodig om alles te regelen!

De beste tijd om te trouwen is als je de onzekere weken voorbij bent maar ook de misselijkheid en vermoeidheid verdwenen zijn. Minder leuk als je niet optimaal van de dag kunt genieten.. toch? Ik adviseer ook om te trouwen voor de 30 weken. Dan wordt het lichamelijk allemaal net wat zwaarder, je buik word dan mega en de vermoeidheid begint dan ook weer op te spelen.

Erkenning Kindje

Voordeel om getrouwd te zijn voor het kindje geboren wordt is dat de vader automatisch voor de wet wordt gezien als de vader en het kindje ook automatisch de achternaam van papa krijgt als jullie daar voor kiezen. Dit is vaak een reden voor stellen om toch nog snel te trouwen als ze zwanger is.

Enkele tips van mij als weddingplanner:

Dagplanning

Een trouwdag vliegt voorbij! Maar een hele dag kan misschien wat vermoeiend zijn. Willen jullie wel graag de hele dag er voor uit trekken, zorg dan dat je genoeg rustmomenten inlast om even te zitten, uitrusten en een mooie bijkomstigheid.. even tijd voor elkaar om de dag tot zover al door te spreken.

Trouwlocatie

Een locatie waar je kunt blijven slapen is normaal al super handig, maar juist nu is het fijn als jullie je even weg willen trekken dat je op bed kunt gaan liggen of als ’s avond het feest teveel word je al eerder naar bed kunt gaan.

Daarnaast is het ook handig als de locatie niet teveel trappen heeft. Voor het geval je last van je bekken of rug krijgt is het fijn als je niet voor de ceremonie of diner naar de eerste of tweede verdieping hoeft.

Trouwen jullie in het beginstadium? Hoe leuk als de ambtenaar tijdens de ceremonie tegen alle gasten verteld dat jullie een kindje verwachten..

Zwanger trouwen

Toasten

Jullie hebben JA gezegd en nu is het tijd voor taart & champagne! Gelukkig bestaan er nu veel alcoholvrije champagne. Kies een lekkere uit zodat je de alcohol niet mist tijdens de toast.

Wil je niet dat je weg zit te kwijlen bij de carpaccio van de gasten terwijl jij wat anders krijgt? Zorg dat iedereen een zwangerschapsproof diner krijgt. Stel samen met de cateraar een menu op waarbij je als bruid alles mee mag eten.

Trouwjurk

Een trouwjurk uitzoeken vergt wel wat aanpassingsvermogen. Afhankelijk van de jurk die je uit zoekt moet de jurk eventueel in een grotere maat besteld worden en pas op korte termijn voor de bruiloft op maat gemaakt worden.

Kies je voor een wijd vallende jurk? Dan zit alles wat losser om je buik wat wellicht prettiger zit. MAAR belangrijkste is dat jij de jurk uit kiest die JIJ mooi vind en elke goede bruidswinkel kan deze perfect voor je op maat maken

Weddingplanner

Willen jullie op hele korte termijn trouwen en hebben jullie geen idee hoe jullie dat zo snel moeten regelen? Laat mij je helpen!
Ik kan me volledig focussen op jullie bruiloft, snel schakelen met jullie zodat we in een paar weken (of sneller als jullie willen ;)) alles geregeld kunnen hebben! Stuur me snel een berichtje en ik neem contact met jullie op.

LIEFS BRIGITTE

Fotocredits: Nicole Aerts Photography