Logo Save your Date
Brigitte van der Wielen

brigitte@saveyourdate.nl

06-22893484

Instagram
Pinterest
Ceremoniemeester Save your Date

Hoe vind je de perfecte trouwlocatie?

De trouwlocatie is een belangrijke sfeerbepaler op je trouwdag. Waar let je allemaal op?

Droom je al je hele leven van trouwen in een kasteel? Of denken jullie lekker ongedwongen een heel weekend samen met jullie gasten op een landgoed? Trouwen bij je ouders in de tuin in het bos of juist aan het water?

In Nederland kunnen we bijna overal trouwen waar we willen, dus aan jullie de keus wat bij jullie past. Zien jullie door de bomen het bos niet meer? Ik heb een checklist voor jullie gemaakt die kan helpen om de juiste trouwlocatie voor jullie mooiste dag te vinden.

Als je zonder beperkingen fantaseert over jullie trouwdag, hoe ziet deze dag er dan uit?

Als je al een beetje aan het orienteren bent, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat niet alles mogelijk is (of je moet een oneindig budget hebben, zou handig… zijn maar niet reeel!)

Daarom maak ik er altijd een sport van om zoveel mogelijk van jullie wensen uit te laten komen binnen het budget. Dit geldt ook voor de locatie..

Stap 1 is dus; Hoe moet mijn dag er uit zien en wat voor soort locatie zal hierbij passen?

Planning

Als jullie hebben gebrainstormd hoe de mooiste dag eruit moet komen te zien, kan je dan al een globale planning maken? First look ’s morgens voor de fotoshoot of pas bij de ceremonie?
Willen jullie een intieme borrel na de ceremonie of een receptie? Diner? Feestavond? Allemaal dingen om vooraf te bedenken en dan ook te weten, wil je dit allemaal op dezelfde locatie laten plaats vinden of liever meerdere locaties?

Als jullie de hele dag op dezelfde locatie willen blijven kijk dan of jullie alleen zijn op de locatie met de gasten of dat er wellicht nog een andere bruiloft/ partij plaats vindt. Zoja, vinden jullie dat erg? Is er ook de mogelijkheid om van meerdere ruimtes gebruik te maken zodat alles mooi in elkaar over kan lopen en de locatie niet steeds omgebouwd moet worden?

Gasten

Als jullie de planning gemaakt hebben kan je over de gasten nadenken. Om de locatie te zoeken is het fijn om te weten hoe groot deze moet zijn. Waarschijnlijk veranderd de gastenlijst de komende maanden nog, maar een globale indicatie zou fijn zijn om alvast te hebben.

Budget

Als jullie de gehele dag op de locatie doorbrengen neemt deze al snel 50% van het budget in beslag. Als jullie locaties gaan bezichtigen vraag naar een indicatie van de kosten. Veel locaties werken ook met een omzetgarantie; dit betekend dat jullie minimaal dat bedrag moeten omzetten op jullie dag. Kijk goed of dit binnen jullie budget past.

Daarnaast kan je ook informeren of je zelf voor de catering kan zorgen (als jullie dit willen) of dat de locatie alles verzorgt en je hier ook gebruik van moet maken.

overnachten op de trouwlocatie

WIllen jullie zelf graag blijven slapen? En intieme gasten? Kijk of hier een mogelijkheid voor is.

Willen jullie er een weekend van maken kijk dan bijvoorbeeld naar een landgoed om deze af te huren, of een festivalbruiloft? Laat iedereen een caravan of tent opzetten en ’s morgens tijdens het ontbijt kletsen jullie nog lekker na!

Officiële trouwlocatie

Hebben jullie een speciale plek in gedachte en is dit nog geen officiële trouwlocatie? Vraag bij de gemeente of deze voor 1 dag tot officiële trouwlocatie kan worden benoemd. De locatie moet dan aan verschillende eisen voldoen maar de gemeente kan jullie daarbij helpen.

Let op! Begin wel ruim op tijd om dit te regelen.

Ik hoop dat ik jullie hiermee een klein beetje heb kunnen helpen om DE locatie voor jullie te zoeken. Willen jullie graag hulp bij de zoektocht en wellicht ook bij de andere voorbereidingen dan help ik jullie graag!

Liefs Brigitte