Logo Save your Date
Brigitte van der Wielen

brigitte@saveyourdate.nl

06-22893484

Instagram
Pinterest
Trouwen met kinderen

Trouwen met kinderen

Steeds meer bruidsparen gaan op latere leeftijd trouwen, eerst komen de kindjes en daarna trouwen met de kinderen erbij. Ik vind het GE-WEL-DIG!

Samen met je kind/kinderen naar het altaar lopen.. & samen de hele dag beleven.

Echter is het ook slim ook extra dingen voor de kinderen te regelen zodat jullie en zij de mooiste dag van hun leven hebben. Welke? Dat vertel ik je hier..

Planning van de trouwdag

Afhankelijk van de leeftijd van jullie kind kan je daar het beste de planning op aan passen. Moeten ze nog slapen? Wellicht is het dan wel handig om de ceremonie daar omheen te plannen. Zodat ze daarbij aanwezig zijn.

Tijdens de borrel is het een perfect moment om ze even te laten slapen of voor de ceremonie. Hoeven jullie kinderen niet meer te slapen? Zorg dan dat je genoeg entertainment voor ze hebt zodat ze zich niet vervelen. Aangezien jullie op de dag druk zijn is het slim om oppas of een nanny in te huren. Hiervoor zijn professionele bedrijven die de hele dag aanwezig kunnen zijn met opgeleide nanny’s die samen met alle kinderen op de bruiloft een “kinderfeest” maken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen oppas de hele dag erbij te hebben, deze is al vertrouwt bij de kinderen en wellicht is dit fijn als de kinderen nog heel klein zijn. Echter moet je dan wel zelf bedenken wat ze met de kinderen gaan doen en dit regelen.

Trouwen met kinderen

Locatie

Als je gaat trouwen met de kinderen erbij is het fijn als de locatie kindvriendelijk is. Vraag bij het zoeken naar een locatie aan de manager of het goed is dat er kinderen mee komen en ze ook kindermenu’s hebben voor het eten.

Hebben ze eventueel een aparte ruimte waar de kleinste kunnen slapen? Of een aparte kamer waar geknutseld kan worden en wellicht een kinderdisco?

Taken voor kinderen tijdens de trouwdag

Kinderen voelen zich ook belangrijk zijn op de trouwdag, dit begint al als ze een pak net als papa of een mooie ‘trouwjurk’ aan hebben net als mama. Maar ook tijdens de ceremonie kunnen ze extra taakjes verrichten. Denk aan bloemetjes strooien voor dat mama over de loper komt, de ringen aangeven, de kinderakte tekenen of met de hamer slaan dat jullie zijn GETROUWD!

Nog wat laatste tips..

Zorg dat je samen met je partner wat momentjes neemt tijdens de bruiloft zodat jullie ook samen kunnen genieten!
Naast een fotoshoot met de kinderen zorg dat je ook foto’s maakt van jullie samen. (tip! neem de nanny of een familielid mee tijdens de fotoshoot zodat jullie rustig op de foto kunnen) en ben relax.. Laat ze lekker rondlopen en vertrouw erop dat die dag andere ze goed in de gaten houden zodat jullie dat voor 1 dagje niet hoeven te doen!

Ik heb al verschillende bruiloften begeleid van stellen met kinderen en ik help jullie ook graag met een goede planning maken!

Stuur me een berichtje dan kunnen we een afspraak maken om kennis te maken.

Liefs Brigitte

Trouwen met kinderen

Fotocredits: Suegraphy & Marcella Tenlima