Logo Save your Date
Brigitte van der Wielen

brigitte@saveyourdate.nl

06-22893484

Instagram
Pinterest
Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Wat moet ik regelen als ik wil trouwen in het buitenland?

Trouwen in het buitenland is speciaal.. Lekker onder de palmbomen, mooi weer of juist in de sneeuw. Het kan allemaal!

Echter is het per land verschillend OF je er Ć¼berhaupt wel mag trouwen en wat er dan allemaal geregeld moet worden. Graag wil ik je meenemen in de planning voor een bruiloft in het buitenland

Bestemming

Weten jullie al waar jullie ergens willen trouwen, in welk land? Dan kan je bij de ambassade toestemming vragen of je in dat land mag trouwen. In bijvoorbeeld Italiƫ mag je voor de wet trouwen. In Frankrijk mag dit alleen als je woont of werkt in Frankrijk of een van de ouders hebben een tweede huis in Frankrijk waardoor je de burgemeester om toestemming kan vragen. Spanje heeft bijvoorbeeld weer als extra optie dat je er mag trouwen als jullie allebei katholiek zijn. Zo heeft elk land zijn eigen regels en zoek dit vooraf goed uit om niet voor verrassingen te komen staan.

Trouwen in het buitenland.. het papierwerk

Als je toestemming hebt dat er getrouwd kan worden op jullie bestemming dan moet je kijken welke documenten je daarvoor nodig hebt. Vaak de geboorteakte en een verklaring van de huwelijkse staat. Ben je al eerder getrouwd geweest? Dan vaak ook de echtscheidingsakte. Al deze documenten moeten gelegaliseerd zijn.

Zorg dat je ruim op tijd al deze documenten aanlevert. Instanties in het buitenland zijn vaak niet zo snel dan in Nederland šŸ™‚

Planning om te trouwen in het buitenland

Een bruiloft organiseren in Nederland kost vaak al heel veel tijd, trek voor een buitenlandse bruiloft nog maar wat extra tijd uit.
Gelukkig hebben we via internet alles dichtbij, maar ‘even’ bij de locatie langs gaan om iets te bekijken word toch een stukje lastiger. Daarnaast moet je ook alle leveranciers uitzoeken en willen jullie Nederlandse leveranciers meenemen of zoeken jullie ze op de plek van bestemming? Ze moeten wel betrouwbaar zijn..

Daarom is een weddingplanner echt een must! Dat is het in Nederland al šŸ˜‰ maar in het buitenland heb je er nog meer profijt van.!

Weekendbruiloft

Wat ik altijd zo leuk vind aan trouwen in het buitenland, of het nu in Belgiƫ, Italiƫ of Australiƫ is. Er worden vaak meerdere dagen voor uit getrokken. Lekker relax, eerste dag een welkomsdiner, dag erna met iedereen ontbijten en rustig klaarmaken voor de ceremonie. Tot in de late uurtjes met alle gasten dansen en de volgende morgen kan iedereen (brak) tijdens het ontbijt napraten over hoe het is geweest.

Vervoer & Accomodatie

Trouwen in het buitenland. Weddingplanner Save your Date

Een veel besproken puntje bij een bruiloft in het buitenland is het vervoer en verblijf. Gaan jullie voor alle gasten onderdak regelen of laten jullie dat de gasten zelf betalen? Datzelfde geld voor het vervoer. Trouw je in Belgiƫ waar ze met de auto naartoe kunnen of moeten ze een vliegticket boeken?

Wat ik vaak adviseer aan bruidsparen om te doen waar ze zich prettig bij voelen (logisch misschien.. ;)) Maar als dat betekend dat alle gasten de kosten zelf moeten betalen ze niet teleurgesteld moeten zijn als gasten afhaken. Voor jullie is het wellicht de belangrijkste dag uit jullie leven, maar voor de gasten kan het een duur tripje worden als ze het vrijgezellenfeest, kleding, reis, verblijf & ook nog een cadeau moeten bekostigen.

Getrouwd in het buitenland, en dan?

Als jullie officieel getrouwd zijn in het buitenland en jullie het huwelijk in willen laten schrijven in Nederland zal de trouwakte eerst gelegaliseerd moeten worden. Dit moet op de plek van bestemming gebeuren door de ambtenaren daar, vervolgens moet het door de Nederlandse ambassade van dat land ook nog gelegaliseerd worden.

Als jullie dan terug in Nederland zijn en alle officiƫle stukken zijn rond dan kunnen ze ingeschreven worden bij de basisregistratie personen in Den Haag.

Denk je nu na dit alles gelezen te hebben pffff… wat een gedoe? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om op een (gratis) moment in Nederland te trouwen met alleen jullie getuigen zodat jullie wettelijk al aan elkaar verbonden zijn. (Dit hoeven de gasten niet te weten) In het buitenland kunnen jullie dan een CeremoniĆ«le plechtigheid houden op de manier hoe jullie het graag zouden willen. Hiervoor mogen jullie zelf kiezen wie jullie dan trouwt en vanuit Nederland kan je dan bijvoorbeeld een zelfstandige ambtenaar meenemen.

Trouwen in het buitenland

Ik hoop dat ik jullie hierbij wat extra informatie heb kunnen geven. Hebben jullie nog vragen? Stuur me dan een berichtje en wie weet kan ik de vraag voor jullie beantwoorden.

Liefs Brigitte

Fotocredits: Anne Paar Photography