Logo Save your Date
Brigitte van der Wielen

brigitte@saveyourdate.nl

06-22893484

Instagram
Pinterest
Ceremoniemeester bruiloft Save your Date

Felicitatierij op je bruiloft wel of niet doen?

Meestal hoor ik van bruidsparen dat ze geen felicitatierij willen. Dan moeten ze te lang staan voordat ze met het feest kunnen beginnen.

Echter als ik door ga vragen kiezen de meeste bruidsparen toch voor een felicitatierij. Vandaag deel ik graag met jullie mijn adviezen zodat jullie zelf kunnen kiezen voor een felicitatierij of niet.

Vaak is mijn eerste vraag aan een bruidspaar; willen jullie graag veel dansen of veel kletsen met de gasten?

Als jullie graag veel willen dansen raad ik aan om wel een felicitatierij te doen. Door de felicitatierij heb je alle mensen sneller gesproken en kan het feest snel losbarsten! Als er een rij staat dan houden mensen de felicitatie en het praatje vaak korter.

Vinden jullie het juist leuker om de hele avond met alle gasten te praten ipv te dansen dan is een alternatief een heel leuk idee.

Alternatief felicitatierij

Kiezen jullie er voor om niet in de rij te gaan staan? Dan is het heel leuk om samen op te komen als alle gasten aanwezig zijn. Zorg dat bij de ingang een tafel staat waar alle gasten de cadeau’s neer kunnen zetten, ze hoeven deze niet meer bij zich te houden. Laat je ceremoniemeester of neefje/nichtje bij de tafel staan en plak een stickertje met de namen op het cadeau. Je weet zo achteraf van wie je welke cadeau’s hebt gekregen.

Laat bij de ingang de ceremoniemeester ook iets herkenbaars aan de gasten geven zodat jullie weten wie jullie al gesproken hebben en wie nog niet. Denk bijvoorbeeld aan een ballon die je los kan knippen en de feestzaal nog wat extra versierd wordt.

Het nadeel hiervan vind ik voor de gasten dat die beetje in de wachtstand staan tot ze jullie hebben mogen feliciteren

Weten jullie wat jullie willen met feliciteren? Ik ben benieuwd! Als jullie er nog niet uit zijn hoor ik het ook graag misschien kan ik jullie dan helpen.